Mint minden kiváló terméket, úgy a MoTEX árazógépeket is hamisítják. Jellemzően Kínában állítják elő a hamis termékeket, bizonytalan alapanyagból, gyenge minőségben. A hamis termékek legfeltűnőbb ismertető jele a nagyon olcsó ár, emellett számos külső ismertető jel is árulkodik róla, ha hamisítvánnyal állunk szemben.
Nem szabad nem megbízható forrásból származó terméket vásárolni, mert a minőségi problémákon túl, nem kapja meg hozzá az eredeti termékhez járó támogatást, szerviz és ellátó hátteret sem.

Egyik viszonteladó partnerünk szavait idézve: “Ja, az a hamis árazógép, ami 2 hét után szétesik a kézben…”

Cégünk, mint a MoTEX Product Co. Ltd.  kizárólagos magyarországi képviselete minden elérhető eszközzel fellép az illegálisan értékesített, hamisított termékek forgalmazói ellen.

Az alábbi táblázatban összefoglaljuk azokat a külső ismertető jeleket, amik segítenek felismerni az hamisított termékeket. Amennyiben ezek közül eggyel is találkozik, gyanakodjon, és lehetőleg keressen másik üzletet, webáruházat.

Minden eredeti árazógépen szerepel a Made in Korea jelölés. A hamisítványokon ez általában hiányzik.

Az eredeti árazógépeken más irányú a logó nyomtatása, mint a hamisított termékeken.

Az eredeti árazógépeken szerepel az állítókaron a digitek száma, míg a hamisítványokon ez hiányzik.

A készülékház kialakítása különböző.

Az eredeti festékhenger sűrű szivacsból, míg a hamisítvány vékony, ritka szivacsból készül.

Az eredeti festékhenger dobozán rajta van a MoTEX logo, és fényes műanyagból készült.

Az eredeti festékhengerrel készült címke nem lesz elmosódott, a festék mennyisége mindig megegyező. A hamisított festékhengerrel a nyomat erősebb, vagy halványabb, és festéknyomot hagy a címkén.

Minden eredeti MoTEX árazógépen megtalálja a hologramos címkét, a hamisítványokról rendszerint ez hiányzik.

A hamisított termék dobozán lévő tanúsítvány különbözik az eredetitől.

A dobozon lévő típusjelzés különbözik. Az eredeti MoTEX termékeknél a szín, a vonalkód, a típusszám és a digitek száma van csak feltüntetve.

A dobozban lévő gyors útmutató címkén szintén felfedezhetőek apróbb különbségek.

Az eredeti MoTEX gépek használati útmutatója két oldalas és fehér papírra van nyomtatva, ezzel ellenben a hamis terméké egy oldalas és szürke papírra nyomtatták.